2012. szeptember 28., péntek

Love hurts - 8. fejezet

[Ajánlott zenéért katt ide :) Ajánlom, mint mindig, Vii-nek, azzal a különbséggel, hogy ezúttal mindazoknak is, akik hiányolták ebből a történetből Sesét. Hát most itt van. Csak nehogy meglincseljetek érte. A szám, aminek a szövege bekerült a történetbe az Oasis Wonderwall-ja. Van mellette egy szabad fordítás. Az angolosoknak biztos fel fog tűnni, hogy nem "csodafalnak" írtam. Ez azért van így, mert a Wonderwall az angolban egy olyan ember jelent, akit nem tudsz kiverni a fejedből, akibe teljesen bele vagy esve. Na de, ennyit a nyelvleckéből. Jó szórakozást :)]

8. fejezet – Distance

Leadtam a telefonomat. Kikapcsolva, meg ahogy kell. Egyáltalán nem aggódtam a másnap esti meccs miatt, a legkevésbé sem. Egyrészt, mert barátságos volt, másrészt meg azért, mert egyértelmű volt, hogy nyerünk.

Tudom, hogy a sportszerűség úgy kívánja meg, hogy minden ellenfelet egyenlőként kezeljünk, és a többi, de azért egy ilyen meccs előtt tisztában vagyunk a statisztikával, és azok nem hazudnak. Nem mondom, annak is örültem, hogy újra a kezdőben lehetek. Még akkor is, ha ez „csak” egy tét nélküli mérkőzés a Millonarios ellen.

Én mondjuk közel sem voltam annyira lelkes, mint mondjuk Kaká, de hogyan is hibáztathatná érte bárki?

Kicsit nehézkesen aludtam el, ahogy mindig aztán, hogy Lia nálam töltött egy estét. Valahogy olyan furcsa, ha utána úgy fekszem le, hogy üres és hideg az ágy mellettem. Semmi nem melegít, és nincs is amin átvessem a karomat a párnámon kívül, de lássuk be, hogy az nagyon is illúzióromboló.

A másnapi 8:0, ha őszinte akarok lenni, nagyon is dühített. Persze, mindig örülök, ha sok góllal nyerünk, az emberek is élvezik a nagyjából egy gól per tíz perces átlagot... Ami zavart, hogy az én nevem nem szerepelt a gólszerzők között. Nem mintha sajnáltam volna Kakától a mesterhármast, szó sincs ilyesmiről, csak egyszerűen majd felrobbantam az idegtől, ha arra gondoltam, hogy nem megy.

Meg aztán, Modricért sem rajongtam éppen.

Ültem az öltöző padján, miközben a többiek ünnepeltek, és nem tudtam mit kezdeni magammal. A hajamból csöpögött a víz, és egyszerre azon vettem észre magam, hogy nem gondolok semmire. Hagytam, hogy Sami rávegyen, hogy öltözzek fel, még mosolyt is sikerült az arcomra erőltetni, magam sem tudom, hogy, de hát csak nyertünk, vagy mi. Hagytam, hogy az este elrohanjon mellettem.

Az biztos, hogy ez a szezon rosszabb nem is lehetne.

A Real Madriddal egyetlen baj van: egyszerűen túl sok a jó játékosunk. Ami persze valahol nagyon jó, itt tanultam a legtöbbet életemben... Ugyanakkor folyamatos teljesítménykényszer alatt vagyunk. Itt egyszerűen nem elég jónak lenni, mindig a legjobb formádat kell hozni, ha szerepelni akarsz. És ha ez nem sikerül, akkor mehetsz a kispadra.

Bár a legtöbben a sportolók életét könnyűnek tartják, fogalmuk sincsen róla, hogy igenis megdolgozunk a pénzünkért. Egyébként is gyűlölöm, ha az emberek elítélnek minket, vagy úgy egyáltalán. Fogalmuk sincsen róla, hogy kik is vagyunk tulajdonképpen. De úgy egyáltalán. Nincs is közük hozzá.

Csak azt látják, hogy címlapon meg TV-ben vigyorgunk, csak éppen az nem jut el hozzájuk, hogy emberek vagyunk. És amellett persze idolok is. Hogy ez mekkora felelősség, arról bezzeg nem szól a fáma.

Mindegy.

Mikor végre megszabadultunk az összes firkásztól, meg fényképésztől, meg minden ilyen képződménytől, akiket rosszabb napjaimon a fenébe sem kívánok, végre szabad utat kaptunk. Pontosan tudtam, hogy azért vagyok ennyire türelmetlen, mert látni akarom végre Liát, ami talán kicsit gyerekes, vagy inkább beteges, de jelenleg a legkevésbé sem érdekelt, hogy ki mit gondol, vagy éppen, hogy mit nem.

– Hazavigyelek? – kérdeztem Sesét, aki jól láthatóan nem igazán találta a helyét, ami valljuk be, nem egy szokványos dolog. Fogalmam sem volt, hogy ő min gondolkodott el. Nem is játszottak Ikerrel a meccsen, de a barátom volt. Nem hagyhattam ott.

– Aha, kösz – vette a hátára a sporttáskáját. Na ja. Sztárfocista. Akkor is telerakott sporttáskával jár, ha nincsen meccse. Elmosolyodtam a gondolatra.

– Nincs mit – vontam meg a vállamat, és becuccoltunk az autómba. Milyen jó, hogy Madridban volt a meccs...

Csendben voltunk, ami már csak azért is fura, mert Sese egyrészt imád beszélni, másrészt körülbelül a második dolga, ha beül egy autóba, hogy bekapcsolja a rádiót. Az első, hogy becsukja az ajtót.

– Minden oké? – köszörültem meg a torkom. Egyikünk sem volt az a lelkizős fajta, már ha egymásról volt szó, meg különben is, a srácok nem csinálnak ilyesmit. Az „együtt telesírjuk a párnánkat” inkább olyan lányos műfaj.

– Hm? – nézett rám, és tisztán látszott rajta, hogy fogalma sincsen róla mit kérdeztem. Oké...

– Csak annyit kérdeztem, hogy minden rendben van-e? – ismételtem meg.

– Aha. Minden oké – bólintott, és kibámult az ablakon, bár szerintem neki sem volt fogalma arról, hogy mit néz.

– Persze – jegyzetem meg gúnyosan.

– Mes, hagyjuk ezt, oké? Nem tudsz segíteni, és kész – fordult felém, és annyira furcsán nézett rám, hogy már csak a büszkeségem sem engedte, hogy annyiban hagyjam a dolgot. Miért is engedte volna? Sosem gondoltam végig, mielőtt valami hülyeséget csináltam.

– Hát, ha játszod itt a magát ostorozó, magányos hőst, biztos nem. Semmi baj, Sergio, a lányok bírják ezt az egyedül szenvedő, érzelmes karaktert... – Vajon miért nem tudtam egyszerűen csak befogni a számat? Máskor ez az egy dolog hiba nélkül menni szokott. Most azonban zavart, hogy olyan volt, mintha hatalmas fal lett volna közöttünk.

Sese dühösen nézett rám, és akkor már tudtam, hogy talán túl messzire mentem, csak egyszerűen nem érdekelt. Tudni akartam, ha az embereknek baja van velem, különösen, ha barátaimról van szó. Mondják a szemembe. Nem szerettem, ha nem voltak velem őszinték.

– Szóval tudni akarod az igazat, mi? – morogta.

– Ja, erre utaltam az imént burkoltam – bólintottam, és nem tudtam levetkőzni a gúnyos hangsúlyt. Direkt provokáltam, pedig Sese nem az az ember, akivel szívesen összekülönbözöl. De akkor már sértve éreztem a büszkeségem, úgyhogy ez sem érdekelt.

– Te vagy a baj, Mes.

Beletapostam a fékbe, ezzel majdnem tömegkarambolt okozva, úgy bámultam Sesére. Arra tértem magamhoz, hogy dudálnak mögöttünk, úgyhogy kénytelen voltam továbbmenni. Ramos nem nézett rám, de tudtam, hogy folytatni fogja. A levegő csak úgy szikrázott az autóban.

– Neked fogalmad sincsen, tudod? Nem ismerted Liát, amikor mi Ikerrel meg Nandóval már régen...

– Istenem, éreztem, hogy ide fogunk kilyukadni! – csaptam a kormányra. – Esküszöm, nem tudom, mit kéne még tennem, hogy felfogjátok, nem fogom őt bántani?! – kérdeztem dühösen, mire Sese is megemelte a hangját.

– Senki nem beszél most rólad, vagy rólatok! Úgyhogy ha már elkezdtem, végig is fogom mondani. Majd utána, dühönghetsz – nézett rám, én meg fújtatva bólintottam. – Ismertem gyereknek, tizennégy éves kislánynak, akinek vékonyak voltak a lábai, mint a pálcikák, egyébként is nagyon sovány volt, de folyton mosolygott. Ismertem, mikor tizenhat lett, életében először volt barátja, aki kidobta, mielőtt nyáron találkoztunk, és megígértük neki Fernandóval, hogy megverjük, amiért bántotta, de csak könnyesen ránk nevetett. És tudod mi van most? Látok egy sérülékeny, beteg, de fiatal, gyönyörű és lenyűgöző lányt. Nem egy gyereket. Nem egy kamaszt. És már nem is tudok rá úgy nézni. Látlak titeket, Mes, és féltékeny vagyok, fel tudod ezt fogni? Lassan már nem bírok a szemedbe nézni sem, annyira szégyellem magam, és néhányszor azon kapom magam, hogy hiába vagy a barátom, egyszerűen csak utálom, ahogy... – nem fejezte be a mondatot.

Abban a pillanatban én sem tudtam ránézni.

Egyszerűen muszáj volt megemésztenem a hallottakat, az ujjaimmal görcsösen szorítottam a kormányt.

Fogalmam sem volt róla, mit kellene erre mondanom, őszintén. Sese sosem volt az az ember, aki titkolózik, vagy mocskos játékokat játszik. Pontosan olyan egyenes volt a válasza, mint amilyen egyenes ember volt ő maga. Csak én nem voltam rá felkészülve, hogy ezt így a szemembe mondja.

Persze sejtettem. Folyton éreztem, amikor Liával volt, hogy valami csak... csak nem klappol, de ez olyan probléma volt, amit inkább temettem volna, semmint, hogy beszéljünk róla. Pedig tudtam, hogy azzal nem oldanánk meg semmit, de nem akartam elveszíteni egy olyan barátot, mint Ramos. És nem tudtam, hogy mi a helyes reakció egy ilyen helyzetben.

Leparkoltam a saját házam előtt, de egyikünk sem szállt ki, és bár mondani akartam valamit, mindössze egy hangos sóhajra futotta.

– Ha attól félsz, hogy rámászok...

– Sese, én nem félek attól, hogy te akarattal közénk állnál. Ismerlek. Nem vagy olyan ember. Csak nem tudom, hogy mit kellene mondanom, vagy csinálnom – hajtottam a fejem a kormányra.

– Elhiszed, ha azt mondom, hogy sajnálom? – kérdezte.

– Persze – bólintottam lehunyt szemmel. Mi mást is tehettem volna. Miért kell mindennek ennyire bonyolultnak lennie?

– Lia nem tudja.

– Gondoltam.

– És nem is akarom, hogy megtudja – tette hozzá. Mintha elmondanám neki... Mert hiába küzdöttem ellene, éreztem a féltékenységet, ahogy szépen lassan rágni kezd belülről. És tudtam, hogy ez csak rosszabb lesz.

Ugyanakkor azt is tudtam, hogy nem mondhatok semmit. Nem mondhatom azt mondjuk Liának, hogy ne találkozzon Ramosszal, mert barátok, talán a legjobb barátja mostanában, és ilyet egyszerűen csak nem csinálhatok. Akkor megtagadnám önmagamat...

– Tőlem nem fogja – mondtam. Egy pillanatig egymás szemébe néztünk. – Hazaviszlek – mondtam végül.

Sese biccentett. Nem szóltunk egymáshoz. Azt hiszem, hogy ő nem akart zavarni, én pedig nem tudtam mit mondani. És fogalmam sem volt róla, hogy mikor leszek rá képes. Bár befogtam volna a számat. De ami már megtörtént, azt nem lehet visszacsinálni soha többé.

Ez volt az első dolog, amit megtanultam felnőttként.

A második az volt, hogy senki nem hisz a csodákban. De amikor baj van mindenki akarja, hogy megtörténjenek. Csakhogy a végén a valóság mindenképpen a szemedbe köp. Nem számít, mit csinálsz.

És legfőképpen az nem számít, hogy ki vagy. Mert Isten elé mindannyian egyenlőként lépünk. Teljesen mindegy, hogy kukásként, vagy focistaként dolgozol-e. Ami számít, hogy ember vagy.

Ez pedig mindannyiunkban közös.

***

Az asztallapra hajtottam a fejem miközben rákulcsoltam az ujjaimat a bögrére, amit Nagore éppen csak az imént tett le elém.

– Megöl az unalom... – morogtam. Nagynéném felnevetett. Szerintem cseppet sem volt vicces.

– A kávé ezen nem fog segíteni – jegyezte meg, miközben Ane felkéredzkedett az ölembe, szóval muszáj volt kiegyenesednem. Persze a kislányra nem tudtam haragudni.

– Tudom, hogy nem. De nem lóghatok állandóan az edzésen, mert Mourinho hamarosan ki fog tiltani, és... csinálnom kellene magammal valamit, Nagore, csak fogalmam sincsen, mit – vallottam be. Körbenéztem Jontxu után, aztán eszembe jutott, hogy valószínűleg már óvodában van. – Kezdem úgy érezni, mintha visszakaptam volna az életem. Csak éppen elfelejtettem, hogyan kell élni – mondtam halkan, és végigsimítottam unokahúgom fején.

– Én nem fogom megmondani, hogy mit csinálj – dőlt a konyhapultnak Nagore. Bólintottam. Tudtam, hogy ezt fogja mondani, nem is vártam mást. És nem is vártam el, hogy megmondja. – De ha érdekel, vettem néhány könyvet, keresztféléves képzéseket is indító egyetemekről – mosolyodott el. Felkaptam a fejem.

– Mikor...? – kérdeztem döbbenten.

– Mielőtt megérkeztél. Bár anyád váltig állította, hogy ne is reménykedjek abban, hogy érdekelni fog, én mindig is kitartóbb voltam, mint ő – vont válla.

– Nem te éltél velem abban a két hónapban – fintorogtam.

– Nem számít. Egyébként, ha így szóba került... Szóltál már anyádéknak Mesutról? – kérdezte és összefonta maga előtt a karját. Megráztam a fejem.

– Nem igazán beszéltem velük, mert... Nincs mit mondanom, Nagore – bámultam bele a bögrémbe.

– Ez hazugság, és te is tudod. Csak félsz bevallani az otthoniaknak, hogy jobban érzed magad.

Tudtam, hogy igaza van, de a világért sem vallottam volna be.

– Te úgyis megmondod nekik – rágcsáltam a szám szélét, mire nagynéném összevont szemöldökkel meredt rám. Rosszul éreztem magam ettől a tekintettől, úgyhogy inkább lesütöttem a szemem. Ane a műanyag, micimackós tányérjából eszegette a kis katonákat, amiket Nagore csinált neki.

– Tudod, nem én vagyok a lányuk.

– Jó, akkor majd felhívom őket valamikor a héten. Ez... nem ilyen egyszerű! Mégis mit mondjak nekik? Hogy már jobb, de nem akarok hazamenni, mert szerelmes vagyok Xabi egyik csapattársába? Igen, öt évvel idősebb, de hát anya, csak most haltak meg a barátaim, miért vártad el, hogy egyszerű fiút szemeljek ki magamnak? Mellesleg, ha már itt vagyok, valami sulit is keresek! Képzelem, mennyire fel lesznek villanyozva – szakadt ki belőlem, és dühösen kidörzsöltem egy könnycseppet a szememből. Ane mérgesen nézett rám a hangsúly miatt, én pedig megmasszíroztam a halántékom.

– Tudták, hogy nem akarsz majd hazamenni, Hugi – csóválta a fejét nagynéném. – Ott minden arra emlékeztet, amire senki nem szívesen emlékezne vissza.

– Oké. Akkor sem vagyok még felkészülve rá.

Nagore bólintott.

Délután, egy hosszú és fáradtságos takarítást követően – ami alatt én leginkább Anét kötöttem le – nekiveselkedtem a könyvhalomnak, amit a nagynéném lepakolt elém a nappali szőnyegére. Őszintén szólva, fogalmam sem volt róla, mihez lenne kedvem. Nem tartoztam a kifejezetten jó tanulók közé, de azért rossz sem voltam. Egy dolog volt, ami kivételesen jól ment, az pedig a nyelvtanulás, de valahogy nem volt kedvem az angolhoz. Legalábbis nem az egyetemen.

Hanyatt dőltem és hangosan felnyögtem. Ane persze azonnal megtalálta a támadási felületet, és ráült a hasamra.

– Zenélj nekem! – kérte a vállamon megtámaszkodva. Elvigyorodtam.

– Örömmel, kisbogár – mosolyogtam rá. Örültem, hogy elterelte a gondolataim a döntés súlyáról. Azonnal felpattant, és elszaladt a szobám felé, én meg utána, hogy megszerezzük a gitáromat. Ő akarta vinni, és végül hagytam is neki, bár meg kellett támasztanom a nyakánál a hangszert, különben nem bírta volna el a kis totyogós. Így azonban egyikünk sem figyelt a lába elé, úgyhogy sikeresen beleszaladtunk az érkező Xabiba, aki éppen akkor lépett be az ajtón, mögötte pedig ott állt napszemüvegben Mes. Elmosolyodtam, ahogy megláttam, persze csak miután fenékre ültünk Anéval, de sikeresen megmentettük a gitárt.

– Sziasztok, lányok – mosolygott Xabi, és mindkettőnk fejére nyomott egy puszit, amit Ane és én is fintorogva fogadtunk.

– Néha megborotválkozhatnál – morogtam.

– Szúúúrsz, apa – dörzsölte a fejét Ane is.

– Hoztam neked valakit – engedte be Mest Xabi, aki kicsit gondterheltnek tűnt, de vigyorogva nézett le földön ülő párosunkra.

– Mesut! – pattant fel azonnal Ane, és széles vigyorral kézen ragadta a németet, aki így csak egy futó csókot tudott nyomni a számra. – Ane rajzolt szépeket Hugival – magyarázta neki a kislány, és rólam meg az apjáról tudomást sem vett, elcibálta Mest a nappali felé, aki így még csak normálisan sem tudott köszönni a vigyorgó Nagorének.

– Ennél jobban csak akkor tudtad volna lehengerelni, ha Sesét hozod – csóválta meg a fejét. – Elmegyek Jonért. Zenélj ezeknek a nagy gyerekeknek – simogatta meg az arcom.

Ane gyorsan megunta a firkái mutogatását, úgyhogy újra visszatért a gitárhoz. Nekem pedig elő kellett szednem az összes gyerekdalt, amit spanyolul ismertem. Nem volt sok, úgyhogy volt, amit tízszer is eljátszottam. Az unokahúgom nagyon élvezte, a fiúk egy idő után kevésbé, úgyhogy Xabi kézen fogta a kislányát.

Kettesben maradtunk Messzel a nappaliban. Én lent ültem a szőnyegen, ő meg a kanapén.

– Mi ez a rengeteg könyv? – kérdezte. Megvontam a vállamat.

– Iskolát keresek.

– Itt, Madridban?

– Hát, nem nagyon szeretnék mostanában hazamenni – mosolyodtam el, és azt hiszem egy kicsit elpirultam. Letettem a gitárt magam mellé, és odamásztam hozzá. Mosolyogva hajolt le, és a nyakamra téve a kezét, megcsókolt. Lehunytam a szemem, és mint mindig, amikor hozzámért, kizártam az összes fájdalmat, ami belül volt, ami mart, mint a sav.

– Reméltem is – suttogta a számra. – Még sosem játszottál nekem semmit.

– Amikor Sesénél voltunk, hallottál – vontam össze a szemöldököm.

– Az nem nekem szólt – ellenkezett, én pedig megvontam a vállam. Hát, ha ezt akarja, legyen neki gyereknap. Felkaptam a gitárt, és pengetni kezdtem azt a dalt, ami róla jutott eszembe.

Today is gonna be the day – Ma lesz a napja
That they're gonna throw it back to you – hogy visszadobják neked
By now you should've somehow – mostanra már rá kellett jönnöd valahogy
Realized what you gotta do – hogy mit kell tenned.
I don't believe that anybody – Nem hiszem, hogy bárki is
Feels the way I do, about you now – úgy érezne irántad, ahogy én most.

Kezdtem énekelni, és láttam a mosolyt a szája sarkában.

– Ismered? – kérdeztem meglepetten.

– Attól, mert nem szeretem az ilyen zenét, nem jelenti azt, hogy nem ismerem az Oasist – válaszolta vigyorogva, én pedig rákezdtem a refrénre, és nem néztem rá. Nem csak ő jutott eszembe erről a dalról.

A különbség csak annyi volt, hogy most már akartam, hogy csak neki szóljon.

And all the roads we have to walk are winding – És minden út, amin járnunk kell, kanyarog
And all the lights that lead us there are blinding – És minden fény, ami vezet minket, pislákol
There are many things that I – Annyi dolog van, amit
Would like to say to you but I don't know how – elszeretnék mondani neked, csak nem tudom, hogyan tegyem

Because maybe, you're gonna be the one that saves me – Mert lehet, hogy te leszel az, aki megment engem
And after all, you're my wonderwall – És mindezek mellett, te vagy nekem az, akit nem tudok kiverni a fejemből

***

Ahogy hallgattam a hangját, és fordítottam magamban a szöveget, az jutott eszembe, hogy történjen akármi, nem is akarok más lenni.

Csak az, aki megmentheti őt. Még akkor is, ha néha mérföldnyi távolságot érzek az ő fájdalma és az én jelenem között.

Vagy ha mérföldnyi távolságot érzek Sese és magam között.

14 megjegyzés:

  1. Szia!

    Na ez volt az, amire valahogy végképp nem számítottam! Azt hittem, hogy eselteg Pipita fog bekavarni.. de nagyon megleptél, hogy Sergio kezdett el Lia iránt olyan érzéseket táplálni, amit pont neki nem kellene. Persze, ő is ember... nem parancsolhat a szívének. :)
    Komolyan, lenyűgöző ahogy írsz! Annyira jól tudod vezetni az eseményeket. Ezek a meglepetések pedig...!
    Nagyon aranyos volt ez az "Apa szúúúúrsz" mondat. :D Mesutnak meg nagyon szorítok, hogy az életben is jól menjen neki. Rossz látni ahogy néha szenved. :\

    Szóval IMÁDTAM! Várom a következőt :) Puszillak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Örülök, hogy sikerült meglepnem téged :) Pedig nem gondoltam volna, hogy sikerül.
      Nyilván Sese is ember, de azt nem szabad elfelejteni, hogy ezer éve ismeri Liát. Könnyebb úgy valaki iránt többet érezni, mint barátság, azt hiszem :)
      Köszönöm szépen, most egészen elpirultam :) <3
      Igen. Nagyon rossz látni. Az egyetlen örömöm a szezonban, hogy legalább Nando kezd magához térni. Már előre rettegek a hetedikei El Classicótól. Na de mindegy...

      Köszönöm még egyszer :)
      Puszi

      Törlés
  2. Szia!

    Gyönyörű rész volt az elejétől a végéig! És most sírok... Nem tudom, talán érzékeny napom van, de mikor olvastam, mint mond az autóban Sese, elkezdtek potyogni a könnyeim. Talán az hatott meg ennyire, hogy tudom, semmi esélye nincs. Talán csak emlékeztetett egy régi történetre saját magamról...
    Imádom a srácot, imádom, hogy ilyen őszinte, és olyan nagyon sajnálom, hogy nem tehet semmit. Mert annál sokkal jobb barát!
    Azért abban biztos vagyok, hogy ez előbb-utóbb ki fog pattanni. Mert nem maradhatok örökre kettejük titka! Meg hát Lia sem hülye, szerintem első pillanatban, ha egy légtérben tartózkodnak, észre fogja venni, hogy kettejük között valami nem stimmel. Azért remélem, megoldják, mert ez így nem maradhat, az biztos :\

    Aztán a fejezet végéig már nem is sikerült abbahagyni. Főleg mikor Lia énekelt Mesutnak. Hát ott már teljesen végem volt. Egyébként is rengeteget hallgattam ezt a számot, de most így megint előkerült :) Mes és Lia szörnyen édesek együtt. Meg persze Ane... Awwwh, olyan aranyos! :D
    Örülök, hogy Lia végre tényleg élni fog. Vagy legalábbis megpróbálja :) A suli szerintem a legjobb kezdet. Új közösség, barátok, meg minden, ami ezzel jár. Nincs több unalom, az biztos :D

    Szóval még egyszer: zseniális rész volt! Komolyan, a legjobbak között van (de talán azt is ki merem jelenteni, hogy nekem a legjobb volt)! Olyan iszonyatosan - már fájdalmasan - azonosulni tudtam minden egyes mondattal...!

    Nagyon-nagyon várom a következő részt! :)

    Puszi,
    Tina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Jajj, lányok, ne csináljátok ezt velem :'D Mármint nagyon örülök, hogy tetszik nektek, tényleg, csak amikor így elszomorodtok rajta, akkor mindig jön a lelkiismeret-furdalás ^^"
      Úgyhogy sajnálom.
      Igen. Sese nagyon jó barát. Azt hiszem, mindenképpen az lehet. Hogy ebből mi fog kisülni, egyelőre maradjon az én titkom.
      De így valóban nem maradhat.

      Hát, ha ez vigasztal, azt a rész én is megkönnyeztem, a Wonderwall gyönyörű szám, főleg a szövege, és mindig eszembe jutnak róla dolgok,
      úgyhogy meg tudom érteni maximálisan.
      Amikor eldöntöttem, hogy kinek a családjának lesz tagja Lia, még a történet tervezési fázisában, Jon és Ane volt a fő oka annak, hogy végül is Xabi lett a nagybátyja :)
      Igen. Hát, majd meglátjuk :) Jajj, de titokzatos vagyok xD

      Köszönöm, borzasztó sokat jelent nekem. Meg annak is örülök, hogy ennyire tetszett, annak ellenére is, hogy megríkattalak :'D Ennek nagyon örülök. Azt kivéve persze, hogy szomorú lettél.

      Igyekezni fogok.

      Puszi

      Törlés
    2. Ne sajnáld és ne legyen lelkiismeret furdalásod! Ez csak azt jelenti, hogy valamit nagyon jól csinálsz, mert azonosulni tudunk a szereplőiddel ;) Nekem tényleg ez volt eddig a kedvenc részem! :) (Egyébként éppen most is a Wonderwall-t hallgatom.)

      Puszi

      Törlés
  3. Szija!
    Nos mikor is elejtetted azt a bizonyos mondatot Sergio volt a második akire gondoltam. Pipita volt az első. És mikor bevallotta ezt Mesutnak nekem a szívem szakadt meg érte. Én nagyon szeretem Sergiot és most kicsit bedepiztem. Na és ott a másik oldal. Tudom milyen Mesut. Titkolni próbálja, de ez a dolog nyomasztja és előbb utóbb ki fog bukni belőle. Vagy így vagy úgy de ki fog. Akkor pedig Liáé lesz a döntés, aki érzelmileg elég labilis és hát most egy akkora kérdőjelet látok mint az esetleges válasz amekkora súllyal bír.
    Szerintem a családja is örül, hogy kezd visszatérni belé az élet és ha ez Madridba történik vagy a föld másik felén az már mindegy, mert legalább újra élni kezd. Önző dolog lenne ennyi szenvedés után neheztelni rá ezért. Azt hiszem Mes egy pillanatra minden rosszat elfelejtett és boldog volt mikor Lia azt mondta marad.
    Imádtam a szemszögét, annyira jó olvasni a gondolatait, érzéseit és annak is örültem, hogy vele fejezted be a részt. És így megtudtam, hogy bármi legyen Lia mellett marad. Nem voltam teljesen biztos ebben mikor belépett a házba. A rész meglepetése nekem az volt, hogy Xavi mögött. :D
    Aztán a meccsről. Őszintén szólva fogalmam sincs közvetítették-e vagy nem, mert nem láttam és a végeredményt is tőled tudom és abból, amit leszűrtem azt hiszem semmit nem hagytam ki. Egyébként szerintem valami nagyon nincs rendben. Mármint csapaton belül. És szerintem azért van ez, hogy nem tudják azt a teljesítményt nyújtani amit kellene vagy amire képesek. Ezen kellene túl lépni nekik együtt... Most nem ásom mélyebbre magam a témában.
    Nagyon szerettem a részt és várom a folytatást!
    És bocsi a kacifántos kommentért még reggel van. :)
    Puszillak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Rád gondoltam, amikor írtam ezt a jelenetet, meg azon, hogy mit fogsz szólni hozzá (jaj, Eszti, mit csinálsz már megint az olvasóiddal...?!). De egyszerűen akkor, amikor megszületett ez a történet így volt kész a fejemben. És most mentegetem magam, úgyhogy nem is csinálom tovább. Azért örülök, hogy tetszett. Szoktam mosolyogni, mikor reggeli kommentet írsz, és most sem tudtam teljesen megállni.
      Hogy mi lesz velük, maradjon most még az én titkom :)
      Igen, a családjával valóban nem lesz gond, hiszen máskülönben el sem engedték volna. Úgyhogy ennyiből nem is lesz probléma. Mes szemszögéből meg ígérem többet fogok írni, csak valahogy nem most jött ki mostanában a lépés. Pedig nagyon szeretem.
      Xabi azért rendes, csak férfi :D Nem tilthatja ki a házból (Bár megfordult a fejemben a gondolat egyetlen zavarodott pillanatig xDD Csak aztán rájöttem, hogy baromi komikus lenne xD)
      Néha össze kellene "ülnünk" (nem tudom, email vagy ilyesmi) mert tök szükségem lenne rá, hogy valakivel kibeszélhessem magam :'D Bocsi, hogy így alkalmatlankodok, csak így eszembe jutott, nyugodtan küldj el a fenébe. És tényleg nem hagytál ki sokat. Jó volt nézni a könnyed játékot, de leginkább csak Karim meg Kaká miatt. A többit meg... jaj. Az volt az egyetlen igazán örömteli pillanatom, amikor Öz passzt adott. Na de mindegy. Nekem is egyértelmű, hogy szét vannak csúszva, és csak remélni tudom a legjobbakat, főleg, hogy okt. 7-én El Clasico...
      Köszönöm szépen, igyekezni fogok, és csak nyugodtan.
      Puszi :)

      Törlés
  4. Szia
    Nekem nagyon tetszett:)
    No sztem az előző fejezetnél az bizonyos mondat sokakat el gondolkodtatott köztük engem is, és azon izgultam egészen ma reggelig hogy két tippem közül inkább másik jöjjön be de hát sajnos nem lett igazam:( Én Gonzára tettem le a voksom és csak utána Sergiora, nem akarom hogy Sergio legyen a szenvedő fél és most kicsit na jó nagyon elszomorodtam, nagyon szeretem őt és nem érdemli meg hogy szenvedjen.
    Az a baj titkokkal hogy előbb vagy utóbb vmilyen úton módon ki fognak derülni, mert sztem Mesut se az típus aki egy ilyen fajta dolgot sokáig magában tudna tartani, hiszen ahogy te is írtad a féltékenység ott van még hogy Sergio tisztán is fog játszani...hm...
    Sztem természetes hogy Lia nem akar haza térni hiszen újra élni kezdett, és teljesen mindegy hogy most hol történt sztem ezt a családja is meg fogja érteni majd hogyha beszél velük:)
    Nagyon tetszett Mesut szemszöge imádtam bele látni a gondolataiba és számomra ki derült az hogy bmi is történjen Ő ott lesz Lia mellett és szeretni fogja:)
    Várom a következőt:)
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Örülök neki, hogy tetszett.
      Mindenki Gonzára tippelt, ez volt az elterelő hadműveletem, és most nagyon büszke vagyok magamra, hogy sikerrel jártam :)
      Nem érdemli meg. De a való élet nem egy mese, ezért szeretném, ha ez a történet is inkább "életszagú" lenne. És a való életben nem minden boldog, és nem mindenkinek "boldog a vége". Persze az, hogy ennek mi lesz a vége, most még nem publikus :)
      A titkok már csak ilyenek :)
      Örülök, hogy tetszett, és köszönöm, hogy írtál.
      Igyekezni fogok.

      Skyes

      Törlés
  5. Szia
    Sese? Hát váó! Rá még véletlenül sem gondoltam volna, de tetszik, hogy végül is így alakult. Bár én sem akarom, hogy ő maradjon hoppon, de ha választani kell, akkor Mesut legyen boldog és Lia. Főleg Lia. Ő már szenvedett eleget, nem kell neki még több megrázkódtatás.Mindenesetre legalább volt benne Sergio! :) Mest pedig továbbra is szeretem. Bár nem hinném, hogy ebből az állapotból valaki képes lenne kirobbantani, de sebaj.
    Kár, hogy egy hét múlva lesz csak friss. Ezt a történetet a nap huszonnégy órájában tudnám olvasni. :D
    További szerencsés írást!
    Chikin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Örülök, hogy téged is sikerült meglepnem, sokat jelent, hogy nem kiszámítható a dolog ilyen szinten. Azért annak nagyon örülök, hogy te a Mes-Lia páros mellé álltál, mert... csak boldoggá tesz, na :) És az is, hogy szimpatizálsz Liával, nem akartam ellenszenves karaktert alkotni. És igen, volt benne Sese.
      Ennek nagyon örülök - már megint ismétlem magam. De tényleg így van, sokat jelent nekem.
      Köszönöm.

      Skyes

      Törlés
  6. Sziaa!
    Őszintén meglepődtem ezen a fejezeten, csak ültem a számítógép előtt, és nem tudtam eldönteni, hogy most komolyan az van-e odaírva, mint amit elolvastam..
    Sergio?! Nem gondoltam volna, hogy Sergio beleszeret Liába! Mikor elmondta Mesnek az érzéseit nagyot nőtt a szememben Sese. De aztán olyan szomorú lettem miatta. Annyira megsajnáltam őt, kedvem lett volna jól megölelgetni, és megvígasztalni. Sajnálom, hogy neki ez a szerep jutott a történetben. A reménytelen szerelmes..
    Viszont ami mégis boldogsággal töltött el, hogy Mes és Lia dolgai jól alakulnak, és valahogy nekem ők olyan tökéletes párosnak hatnak! :)
    Gratulálok a fejezethez, és mielőbbi folytatásban reménykedem!
    Puszi:
    Tia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Örülök nagyon, hogy sikerült meglepetést okoznom. Különben nem szereted Sesét? Vagy csak úgy a történetben nőtt nagyot a szemedbe, amiért nem köntörfalazott? :)
      A jövő nincsen kőbe vésve.
      Boldoggá tesz, hogy így gondolod, én is nagyon szeretem az ő párosukat. :)
      Köszönöm szépen.

      Puszi

      Törlés
    2. Sziaa!
      Szeretem Sesét amúgy is, de így hogy ilyen egyenes volt Mesuttal szemben csak még jobban megkedveltem, és megsajnáltam azért mert olyan lányba szeretett, aki már másé. Remélem,hogy ha nem is Liával, de mással boldog lesz!
      Puszi:
      Tia

      Törlés